Blog

balazsgabor_30_1_szurovizsgalatok

Te hány szűrővizsgálaton veszel részt évente?

2020.08.31.

Ugyan a szűrővizsgálatok fontosságára számtalan sajtótermék és személyes orvosi tanácsadás hívja fel a figyelmet, mégis kevesen veszik igénybe ezeket a szinte ingyenes szolgáltatásokat a fejlett országokban is. Ennek sok pszichológiai, gazdasági, vagy épp családi oka lehet, a józan ész azonban mindenképp a vizsgálatok elvégzésére sarkall. Most főként a Németországban élők lehetőségeit taglaljuk, mindamellett bárhol is élsz a világban, vedd ugyanilyen komolyan ezt a felelősségteljes egészségügyi gondolkodást!

Tovább
balazsgabor_30_2_wellness

Wellness hétvége és wellness életmód – mi a különbség? Élvezd az egészséget!

2020.08.31.

A wellness és wellnessezés, mint olyan sokféle területen terjedt el a szóhasználatban. Leginkább azokra a fürdőkre és éttermekre gondolunk a szó hallatakor, melyek a sokat reklámozott wellness hotelekben felcsillannak. A szürke hétköznapokban bizony áhítozva lessük ezeket a kikapcsolódási lehetőségeket. Azonban, mikor elérkezik a hétvége, nagyon sokszor fáradtan, lustán esünk be az ágyba egy kiadós vacsora után és szinte átalusszuk a hétvégét.

Tovább
balazsgabor_29_2_teleclinichelyzetek1

Mikor jöhet jól a TeleClinic szolgáltatás? Új kihívás az orvosoknak, új tanulási folyamat neked!

2020.07.14.

Ha van már gyereked, aki okostelefont használ, talán észrevetted, hogy teljesen friss aggyal mennyire másképp dolgozza fel az információkat, mint te, aki csak felnőttként kezdted el használni a technológiát. Különösen, ha a negyvenes, ötvenes korosztályhoz tartozol, érdekes felismeréseket tehetsz arra vonatkozólag, hogy mennyire másképp használod ki ugyanazt a kütyüt, mint a gyereked, akinek két hete a kezébe adtad, hogy fel tudjon hívni edzés után.

Tovább
balazsgabor_29_1_teleclinic1

Jó lenne egy orvos, aki egész nap ott csücsül a zsebedben? Mi fán terem a TeleClinic?

2020.07.14.

Neked hány olyan egészségügyi panaszod, megválaszolatlan kérdésed, vagy gyors megerősítésre váró élethelyzeted adódik, amihez szükséged lenn egy megbízható orvosra? Hány olyan orvost ismersz, aki szívesen segítene neked egyetlen telefonhívásban is a megfelelő irányba orientálódni, mikor épp vészhelyzetben, épp a rendelőtől távol vagy? Hány vizsgálatot, szűrést halasztasz el időponthiány, pénzhiány, vagy épp félelemből való halogatás miatt mostanában? Rengeteg kérdés, és egy nagyon biztató lehetőség felvázolása következik!

Tovább